info@profideratizacia.sk

Home page / HACCP / Čo je to HACCP?

Aj vy sa pýtate, čo je vlastne to HACCP?

HACCP je celosvetovo rozšírený systém na zaistenie bezpečnosti potravín.

HACCP zaisťuje riziká, ktoré súvisia s výrobou, uskladnením, a prepravou potravín vrátane nápojov, ktorým sa určujú kritériá na zabezpečenie ich nezávadnosti.

Systém HACCP je nastavený tak, aby rizikám predchádzal, namiesto ich následneho odstraňovania. V rámci HACCP vykonáva pravidelné kontroly sámotný prevádzkovateľ podniku. Do procesov systému HACCP sú zapojení všetci pracovníci a sú spoluzodpovední za bezpečnú produkciu.

Na Slovensku je HACCP povinnosťou od roku 2000.

Čo znamená skratka HACCP?

Hazard Analysis and Critical Control Points – Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov

H – hazard – riziko

A – analysis - analýza

C – critical - kritický

C – control - kontrolný

P – points - body

Systém HACCP

Novinky zo sveta DDD

Blcha ľudská a ako sa jej zbaviť

Našli ste si na tele červené štípance, ktoré škriabu a zapaľujú sa? Možností , ktoré môžu tieto symptómy spôsobovať je veľa, počnúc plošticami až po Blchy ľudské, ktorým sa budeme v tomto blogu venovať. Poznáme niekoľko spôsobov ako sa zbaviť Bĺch a v dnešnom blogu si ich popíšeme.

Zistiť viac

Pripravujeme pre vás

Ponúkame tepovacie, upratovacie a čistiace služby Vašich obchodných a administratívnych priestorov, kancelárií a domácností. Rýchlo, spoľahlivo, kvalitne.

Zistiť viac

Kuna na streche

Už noci nemôžete spať pretože vždy keď zažmúrite oči počujete z podkrovia či strechy lomoz? Mnohé škodce ako sú potkany, či kuny trávia väčšinu svojej aktivity práve v noci. Ako zistiť, či na streche máme práve kunu?

Zistiť viac

Hlodavce na Slovensku

Hlodavce vyskytujúce sa na Slovensku.

Zistiť viac
Top